Leef Oneindig Bewustzijn in menselijke vorm.

Het leven is echt goed voor je. Is er vóór jou. Om je goed te doen voelen.
Jij bent léven.

Ik wens zo dat er een Science of Being komt!

Het dagelijks leven zoals het zich voordoet is voor ieder een uitnodiging naar het ware Zelf-Zijn. Wat we dagelijks ervaren wordt dan de weg naar vrijheid en vreugde en verbinding.
Hoewel manifestatie slechts een illusie is, biedt het dus ook een mogelijkheid om wakker te worden in wie we echt Zijn. Om opnieuw het Zelf-Zijn te ontdekken in het midden van onze menselijkheid. Op deze weg is het doorzien van de illusie en van alle gedachtegevoelens een krachtige mogelijkheid om wakker te worden in de liefdevolle schoonheid van het moment, het nu., het léven Zo ben je een ware belichaming van Consciousness/Zelf in menselijke vorm.

Tijdens de opbouw van het ego, de ik-persoon gedachtes en ik- persoon gevoelens en ik-persoon ervaringen, wordt de ik-Ben BewustZijn, vergeten. Het leven gaat je dan steeds weer terugroepen. Terwijl alle energie en aandacht naar het leven buiten je lijkt te gaan en naar het oplossen van nare gevoelens en gedachten, blijft er toch regelmatig de vraag: is dit het nu? Dat is de uitnodiging van je Inner Being via het leven.

Een uitnodiging om gevoelens in je hart te houden en ze te zien voor wat ze echt zijn. Vanuit het perspectief van je Pure Being ( jij dus) zijn alle gevoelens korte aanspanningen. Dat kan juist ervaren worden doordat ‘we’ een menselijke vorm hebben, een menselijk instrument zijn voor die ervaring.

Waar wij in onze ego-persoonlijkheid namen hebben geplakt op gevoelens en er allerlei verhalen aan hebben gekoppeld, ervaart je Being, jij dus :-), puur lévenskracht, pure vreugde door die gevoels-samentrekkingen.

Al het persoonlijke is dan weg. Het ervarende weten wat er dan is, is zo groots, zo aller gelukkigst…..zo intens…..zo bekend ook. Dan is het léven een open omarming van alles wat zich voordoet. Geen verzet , geen weerstand, geen gedoe. een open stroom. Je bent gelukkig, blij met alles en iedereen. En dan doe je wat er te doen valt. Huis schoonmaken, kinderen opvoeden, werken……En toch is het anders. Maar dat is om zelf te ervaren.

Andere mensen in je leven kunnen dan ook een andere betekenis krijgen. Wat doen ze in je leven? Wellicht een van deze drie hoofdzaken:

  • ze reflecteren iets wat jij denkt of voelt over jezelf
  • ze geven je het geschenk van informatie of inzichten
  • ze brengen iets in beweging om je te supporten

In deze blog’s lees je wellicht hoe je die weg kunt bewandelen:

Ontmoet elk gevoel-angst
Gevoel of spanning deel 1
Gevoel of spanning deel 2